Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avis: Trumps advokat etterforskes

Den føderale påtalemyndigheten på Manhattan etterforsker nå om Trumps advokat Rudy Giuliani brøt reglene i sin kontakt med Ukraina, ifølge avisa New York Times.

ETTERFORSKES: Rudy Giuliani er en av Donald Trumps nærmeste medarbeidere. Han er nå under etterforskning, ifølge kilder New York Times har snakket med. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ETTERFORSKES: Rudy Giuliani er en av Donald Trumps nærmeste medarbeidere. Han er nå under etterforskning, ifølge kilder New York Times har snakket med. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Kilder som avisa har snakket med opplyser at den føderale påtalemyndigheten på Manhattan har åpnet etterforskning mot Giuliani, som er Trumps personlige advokat.

Opplysningen kommer etter at USAs tidligere ambassadør til Ukraina, Marie Yovanovitch, fredag forklarte seg for Kongressen i forbindelse med Demokratenes etterforskning med sikte på å stille Trump for riksrett.

Fjernet fra stillingen

Yovanovitch ble i mai i år fjernet fra stillingen etter at hun krevde at Giulianis henvendelse til ukrainske tjenestemenn om å etterforske demokraten Joe Biden og sønnen Hunter for korrupsjon, måtte gå via offisielle kanaler.

Nå vil påtalemyndigheten undersøke om Giuliani brøt lovene for lobbyvirksomhet da han og to medarbeidere samarbeidet med ukrainsk påtalemyndighet for å samle mulig skadelig informasjon mot Yovanovitch, Joe Biden og sønnen Hunter Biden.

Nekter å ha gjort noe ulovlig

Giuliani selv har erkjent kontakten, men nekter for å ha gjort noe ulovlig.

De to medarbeiderne ble fengslet denne uken, siktet for å ha gitt ulovlig støtte til et kongressmedlem som skulle hjelpe dem med å få ambassadøren fjernet.

En etterforskning av Giuliani av det samme kontoret han selv på 1980-tallet ledet endrer retningen på hele prosessen rundt ham selv og presidenten. Demokratene har også stevnet den tidligere borgermesteren i New York av tre ulike komiteer i Representantenes hus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling