Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avis: Tysk Sea-Watch-kaptein slippes fri

Den tyske Sea-Watch-kapteinen Carola Rackete slippes fri fra husarrest. Det melder avisa Süddeutsche Zeitung.

Foto: Guglielmo Mangiapane/Reuters/NTB Scanpix
Foto: Guglielmo Mangiapane/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Hun ble lørdag pågrepet av italiensk politi, etter at hun trosset italienske myndigheter ved å legge til kai med rundt 40 migranter om bord.

Mandag møtte Rackete i retten på Sicilia, hvor en domstol skulle ta stilling til om den 31 år gamle kapteinen fremdeles skulle holdes i husarrest. Avgjørelsen ble noen timer etter rettsmøtet utsatt til tirsdag.

Hun var tiltalt for å ha medvirket til menneskesmugling, og for å ha kjørt inn i en politibåt som skal ha forsøkt å sperre veien for redningsbåten.

Plukket opp migranter

Klokka 09.53 på morgenen 12. juni oppdaget et fly fra et redningsselskap en gummibåt på vei nordover utenfor kysten av Libya.

Den 50 meter lange «Sea Watch 3»-skipet satte umiddelbart kursen mot området. Der plukket de opp 52 afrikanske migranter fra gummibåten, som da skal ha vært i ferd med å synke.

Bråket begynte umiddelbart. Allerede dagen etter kom kravene fra libyske myndigheter om at de 52 migrantene måtte settes i land igjen i Tripoli. Det nektet mannskapet på skipet å gjøre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling