Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avis: Tyskland spionerte på andre EU-land og USA

Overvåket andre EU-lands ambassader og myndigheter.

FORBUNDSKANSLER: Angela Merkel og den tyske regjeringen må svare for omfattende overvåkning.  Foto: REUTERS / Hannibal Hanschke / NTB scanpix
FORBUNDSKANSLER: Angela Merkel og den tyske regjeringen må svare for omfattende overvåkning. Foto: REUTERS / Hannibal Hanschke / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske etterretningstjenesten BND har overvåket andre EU-lands ambassader og myndigheter, ifølge den tyske avisen Der Spiegel.

Også USA skal ha vært et mål for overvåkingen som pågikk fram til 2013, ifølge avisen.

Onsdag kveld informerte den tyske regjeringen nasjonalforsamlingens kontrollkomité om saken. Kontrollkomiteen har satt ned en arbeidsgruppe som skal granske overvåkingen for å finne ut hvorvidt ulovlige metoder har blitt brukt og hvem som tok initiativ til den.

I 2013 avslørte varsleren Edward Snowden at den amerikanske etterretningstjenesten NSA hadde spionert på sine europeiske allierte og avlyttet den tyske statsministeren Angela Merkels telefon. Avsløringen skadet forholdet mellom USA og Tyskland.

I mai i år ble det kjent at tysk etterretning i årevis har hjulpet NSA med å spionere på den franske regjeringen og EU-kommisjonen i Brussel.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!