Avisa Expressen politi-anmeldt for våpenkjøp

Viste hvor lett det var å kjøpe våpen i Malmö.

PÅ TÆRNE:Politiet i Malmö bistår tollvesenet i kontroll av grensen fra Danmark. Politiet innrømmer at de er ekstra på vakt og har øynene med seg overalt. De valgte også å anmelde Expressen for våpenkjøp. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
PÅ TÆRNE:Politiet i Malmö bistår tollvesenet i kontroll av grensen fra Danmark. Politiet innrømmer at de er ekstra på vakt og har øynene med seg overalt. De valgte også å anmelde Expressen for våpenkjøp. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Avisen Expressens sjefredaktør Thomas Mattsson og en journalist er politianmeldt for et våpenkjøp i Malmö, melder tidsskriftet Resumé.

Reporteren laget en artikkel der han beskriver hvordan han på fem timer får kjøpt et ulovlig våpen i Malmö. Våpenet ble overlevert til politiet.

Artikkelen var ment som et eksempel på hvor lett man kan skaffe seg våpen i Malmö, der innbyggerne nå er i helspenn som følge av en rekke uoppklarte skyteepisoder.

- Det er klart at det er begått et brudd på våpenloven. Vi vet jo at våpenet er skaffet på en ulovlig måte, sier Calle Persson i Skåne-politiet.

Saken skal nå vurderes av politiet.

Mattsson har blogget om saken.

(NTB)