Avisarvingene

De arvet et ansvar. Som kan byttes med penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager sitter familien Bancroft og teller på milliardene. Skal de selge avisa og selskapet de arvet, Wall Street Journal og Dow Jones, til den skruppelløse Rupert Murdoch, og motta drøye syv milliarder kroner – eller skal de fortsatt være felles eiere og garantister for kvaliteten og uavhengigheten i ei avis ingen av dem lenger er aktivt engasjert i?

Bancroftene har hatt kontrollen over Wall Street Journal i 105 år – helt siden deres stamfar, korrespondenten Clarence W. Barron kjøpte selskapet i 1902. De eier bare 25 prosent av aksjene i selskapet, men siden selskapet har to aksjeklasser med forskjellig stemmerett, kontrollerer familien 64 prosent av stemmene. Derfor er det de åtte medlemmene av den eldste generasjonen som nå nøler. Flere er skeptiske til Murdoch, men Murdochs bud har økt verdien på aksjene deres fra 4,5 til 7 milliarder – sier de nei, vil kursen falle igjen. For det er nettopp det faktum at en familie har kontroll over aksjene som holder kursen lav. Og det ryktes at mange av de yngre medlemmene av familien, dem er det rundt 25 av, har lyst til å selge, mens det er de eldre som veier tradisjon og ansvar tyngre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer