- Avisen min begynte å dirre

Professor Egil A. Wyller forklarer sitt engasjement for Per og Veronica med at avisa hans begynte å dirre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Far var skrankeadvokat. Av og til begynte avisa hans å dirre ved frokostbordet. Da visste vi at han leste om en urett som opprørte ham. Som voksen har jeg arvet denne egenskapen. Min avis dirret også. Det skjedde mens jeg leste om Orderud-saken, sier Wyller.

Filosofiprofessoren hadde akkurat skrevet ferdig et 20-binds verk kalt «Enhetsfilosofi». Samtidig falt dommen i herredsretten. Wyller ble åpen for å engasjere seg i Orderud-saken.

- Jeg studerte saken grundig. I lagmannsretten møtte jeg så å si daglig, og er blitt overbevist om ekteparets uskyld.

Jeg har sjelden sett en ærligere sjel og hederligere mann enn Per Orderud. I herredsretten dekket han seg bak en nødløgn om den falske underskriften. I lagmannsretten derimot, framsto han naiv og ærlig som et barn, mener Wyller.

- Veronica er en meget høytliggende person. Det er noe suverent og varmhjertet over hennes verdighet, selv rett etter at hun var kjent skyldig for andre gang. Det er en tragedie at media og opinion har lagt henne for hat. Kanskje har det sammenheng med at hun ikke utstråler den samme erotiske auraen som halvsøsteren Kristin.

Wyller har holdt personlig distanse til Per og Veronica for å kunne arbeide friest mulig. Derfor har han aldri samtalt med ekteparet ansikt til ansikt.

- Jeg har heller ikke vært medlem av venneforeningen - inntil for tre uker siden. Men nå er jeg det, mest for å bli oppdatert. Jeg har også - med glede - garantert for en del av milliondusøren, sier Wyller.