Avisene sier Clinton må gå

Et voksende antall amerikanske aviser over hele landet krever på lederplass at president Bill Clinton må gå av. Men meningsmålinger viser at den amerikanske befolkningen mener akkurat det motsatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De motstridende synspunktene har fått eksperter på meningsmålinger og medier til å tenke på nytt om hva som gjør at opinionen får én oppfatning mens opinionens talerør har en annen.

- Det er ikke til å benekte at det er stor sprik mellom mediene og folkemeningen i denne saken, sier Michael Zuzel, redaktør av magasinet Masthead («Mastehodet»)

Krav om avgang

Antallet aviser som krever Clintons avgang på grunn av affæren med Monica Lewinsky er kommet opp i flere titall etter at mange nye sluttet seg til kravet den siste uken.

- Hans gjentatte, hensynsløse bedrageri har vanæret presidentembetet slik at reparasjoner er umulig, skrev Philadelphia Inquirer.

- Dra hjem til Arkansas, skriver Detroit Free press, mens Tampa Tribune i Florida mener presidenten er «latterliggjort».

Ifølge den siste opptellingen har over 100 av USAs rundt regnet 1.400 dagsaviser på lederplass krevd Clintons avgang.

Må bli

Meningsmålingene viser imidlertid at velgerne ikke vil at Clinton skal gå av.

Den siste målingen gjennomført av Gallup for tv-selskapet CNN og avisen USA Today viser at over to tredeler av velgerne mener Clinton skal fortsette ut fireårsperioden, som det er over to år igjen av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer