Aviser over hele verden skriver om muslimene som vil slå ring om synagogen i Oslo

- Vi hadde aldri trodd at det skulle bli en så stor sak.

VIL VISE JØDER STØTTE:  Hassan Raja, Zeeshan Abdullah, Hajrah Arshad og Ali Chishti har sammen med flere andre unge muslimer tatt initiativ til en samling utenfor synagogen i Oslo på lørdag. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet
VIL VISE JØDER STØTTE: Hassan Raja, Zeeshan Abdullah, Hajrah Arshad og Ali Chishti har sammen med flere andre unge muslimer tatt initiativ til en samling utenfor synagogen i Oslo på lørdag. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Saken om de unge muslimene som vil slå ring rundt synagogen i Oslo har spredd seg over hele verden. I dag tidlig var det den tredje mest leste saken i storavisa The Washington Post.

Russiske RT har tatt kontakt for intervju. CNN og BBC skal dekke arrangementet på lørdag live.

- Det har jo blitt kjempestort. Vi hadde aldri trodd at det skulle bli en så stor sak. Vi har fått veldig mye støtte og positiv respons. Det er godt å se at folk synes det vi gjør er riktig, sier initiativtaker Zeeshan Abdullah til Dagbladet.

- Det er over all forventning, det er så positivt at jeg får vondt i magen. Vi har bare mottatt positive tilbakemeldinger, sier initiativtaker Hajrah Arshad til Dagbladet.

- Prøver å konspirere I arrangementet de har kalt «Fredens ring» vil de unge muslimene lørdag kveld slå ring om synagogen i Oslo. De jødiske miljøene i Vest-Europa er i høy beredskap etter angrepene mot jødiske mål i Paris og København.

Dagbladet møtte tirsdag arrangørene utenfor synagogen. Under intervjuet kom to politipatruljer kjørende forbi og lurte på hva som foregikk. Også i Oslo er sikkerheten høyere nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer