Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avisløse dager

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Mens det har pågått en krig i Europa har norske aviser tatt fem dager fri. Årets påske viser bedre enn noen hvor meningsløst det er at det fra onsdag før skjærtorsdag til i dag bare er kommet ut en håndfull aktuelle nyhetsaviser. Storparten av nyhetsformidlingen er overlatt etermediene. Og selv om de gjør en god jobb, er det ikke til å komme forbi at folk flest blir dårligere informert om det som skjer, og at sammenhenger, analyser og meninger i stor grad mangler, når avisene ikke kommer ut.
  • Intet annet liberalt demokrati i verden ville finne på å redusere nyhetsformidlingen så dramatisk som vi gjør det her i landet i påsken. I de fleste land utgis nyhetsaviser både skjærtorsdag, påskelørdag og 2. påskedag. Mange utgir aviser hver dag. Årets påske har vist hvor uheldig det blir når det går nesten en uke uten normale aviser. Den bør derfor bli den siste.