Avis: Regjeringen har lagt 6 milliarder kroner på bordet

Vil kjøpe seg ut av budsjettknipa med pengedryss til Venstre og KrF. 

HAR BLADD OPP: Statsminister Erna Solberg (H) skal ha bladd opp store summer for å friste KrF og Venstre.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HAR BLADD OPP: Statsminister Erna Solberg (H) skal ha bladd opp store summer for å friste KrF og Venstre.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte gavepakken fra regjeringen til KrF og Venstre.

Flere kilder Dagbladet har snakket med, sier imidlertid at det er usikkerhet knyttet til hvorvidt pakken er på 6 milliarder.

En kilde forteller til Dagbladet at den er på i overkant av denne summen.

Asylkroner

Ifølge kildene til Aftenbladet er deler av pakken finansiert av de 1,8 milliarder kronene som regjeringen har spart på at det har kommet færer asylsøkere til landet i år.

I gavepakken ligger ifølge avisas kilder blant annet nye grønne tiltak til cirka 2,5 milliarder - innbefattet klima- og miljøtiltak og en betydelig satsing på jernbane.

For å kjøpe KrF-støtte skal regjeringen også ha fristet med cirka 1 mrd. kroner i en familiepakke som inkluderer kontantstøtte, og omlag 1 milliard kroner til utdanning og forskning, ifølge Aftenbladet.

Krisesituasjon

I tillegg skal det være en forsvarssatsing i størrelsesorden 2-300 millioner kroner. Noe av dette skal være «friske» penger.