Avklaring ventet før åpningstid

Bare finpussen gjenstår og det ventes en avklaring i fusjonsplanene før Oslo Børs åpner klokka 10.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun småting gjenstår før Storebrand og Den norske Bank slår seg sammen, sa DnBs konsernsjef Svein Aaser mandag kveld. Han kunne likevel ikke utelukke at noe skjærer seg i sluttfasen. Målet var mandag kveld å få alt på plass innen tirsdag morgen.

- Vi må få en avklaring i løpet av kvelden eller natten, fordi vi ikke kan akseptere å ha vår aksje suspendert i mer enn én dag fra Oslo Børs, sa Aaser.

Han bekreftet samtidig at det ligger i kortene at han skal lede et sammenslått selskap.

En rekke av Storebrands aksjonærer har godtatt DnBs bud.

- Vi har satt som forutsetning at vi får en godkjennelse i forkant av cirka 50 prosent av aksjonærene. Den forutsetningen tror vi blir oppfylt, sa Aaser.

I løpet av mandagen bekreftet både DnB og Storebrand at samtalene de siste dagene ga grunnlag for å innlede reelle forhandlinger om å slå selskapene sammen. Tidligere har fusjonsforslag fra DnB blitt kontant avvist av Storebrand.

Dnb overtar

Verdifastsettelse og oppgjørsform har skapt problemer i samtalene. I tillegg er spørsmålet om hva som skal skje med overtallige et vanskelig punkt.

Ved en fusjon vil bunnsolide DnB i realiteten overta Storebrand, som lenge har slitt med elendig lønnsomhet. Det er allerede antydet at toppjobbene i det fusjonerte konsernet går til DnB. Konsernsjef Svein Aaser er påtenkt jobben som toppsjef, mens Jannik Lindbæk vil fortsette som leder av styret i det fusjonerte selskapet.

Nedover i rekkene i Storebrand er det en utbredt skepsis til DnB, og de 1.500 ansatte frykter utrygge arbeidsplasser ved en fusjon.

- Det er ingen hemmelighet at vi ikke står på sidelinjen og applauderer det som skjer. Vi har ikke diskutert overtallighet, men hvis man ser nøkternt på det, vil det være naivt å tro at det ikke vil gå med noen arbeidsplasser, sier hovedtillitsvalgt og styremedlem Arild Thoresen i Storebrand.

Pris avgjør

Flere av de store eierne i Storebrand ønsker et kontant oppgjør i stedet for DnB-aksjer. I utgangspunktet ønsker DnB å betale med aksjer. Ifølge Dagens Næringsliv gikk det natt til tirsdag mot enighet om et oppgjør hovedsakelig i aksjer.

Det har vært antydet at bytteforholdet vil ligge på mellom 1,2 og 1,4 DnB-aksjer for hver Storebrand-aksje. Aksjene i begge selskapene ble handlet i en drøy halvtime på Oslo Børs mandag før de ble suspendert. Da hadde DnB rukket å synke med 3,4 prosent, mens Storebrand-aksjen falt med 0,9 prosent.

Målt til børskurs har markedet vurdert bytteforholdet til 1,26 DnB-aksje per Storebrand-aksje.

(NTB)