BLE INNLAGT PÅ HAUKELAND: Prøvene som er tatt av den mulig ebolasmittede pasienten ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen, var negative. 
FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
BLE INNLAGT PÅ HAUKELAND: Prøvene som er tatt av den mulig ebolasmittede pasienten ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen, var negative. FOTO: PAUL S. AMUNDSENVis mer

Avkrefter ebolasmitte i Bergen

Prøveresultatene negative, melder Helse Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble natt til søndag lagt inn på Haukeland universitetssjukehus etter mistanke om ebolasmitte.

Prøvene som er tatt av pasienten, var negative. Det opplyser Helse Bergen søndag morgen.

- Det er altså ingen grunn til å tro at vedkommende er ebolasmittet. Pasienten blir likevel rutinemessig på sykehuset en tid framover i tråd med retningslinjene fra Folkehelseinstituttet, opplyser Helse Bergen i en pressemelding.

Mannen skal ha vært i Sierra Leone, men var ikke utsendt som helsepersonell fra Haukeland.

Smittevernoverlege Øystein Søbstad i Bergen kommune opplyste i natt at de var i en beredskapssituasjon.

- Den er så omfattende at dersom dette skulle vise seg å være ebola, så må vi sjekke alle smittekonktaker. Da må vi vite hvem vedkommende har vært i kontakt med, og på hvilken måte, sa Søbstad.

Sykehuset er fremdeles i beredskap og tiltakene vil bli opprettholdt i 72 timer i første omgang i henhold til retningslinjene.

Det ble i natt kalt inn inn ekstra sikkerhetspersonell. Vakthavende kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen kommune sa til Bergens Tidende i natt at folk ikke trengte å bekymre seg, og at alle kunne forholde seg rolig til det mulige ebolatilfellet.

- Slik vi og våre helsefolk har oppfattet situasjonen, har vi ikke grunn til å tro at det er noen risiko for smitte. Vårt helsepersonell har ikke sett noen grunn til å gjøre noe mer nå enn å avvente, sa Rastad.