Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avkrefter plan om flykapring

Den saudiarabiske innenriksministeren avviser at marokkanerne som ble pågrepet i Saudi-Arabia mandag hadde planer om å kapre et fly og bruke det i en terroraksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke en snev av sannhet i disse påstandene. Sannheten er at to marokkanere ble pågrepet fordi de har vært ettersøkt for brudd på sikkerhetslovene, sa innenriksminister prins Nayef til saudiarabisk fjernsyn i kveld. Fjernsynskanalen ga ingen detaljer om hva marokkanerne er mistenkt for.

En saudiarabisk sikkerhetskilde hevdet tidligere onsdag at tre marokkanere ble pågrepet i Saudi-Arabia mandag, og at de skulle ha planlagt å kapre et sivilt fly for å styrte det i en bank i den saudiarabiske byen Jeddah ved Rødehavet.

De tre marokkanerne var ifølge kilden bevæpnet og ble pågrepet på flyplassen i Jeddah mandag.

- Det oppsto forvirring i passkontrollen. De tre oppførte seg mistenkelig. Da de ble spurt om de reiste sammen, sa en av dem nei og en annen ja. Så ble de pågrepet, sa sikkerhetskilden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media