Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Avlastning er god eldreomsorg

- Vi har for få gode avlastningstilbud, innrømmer sosialminister Guri Ingebrigtsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dårlig tilbud på helsa løs

- Jeg er smertelig klar over at behovet for avlastningsplasser langt fra er dekket. Altfor mange faller sammen når de kommer på institusjon, sier sosialministeren.

Hun innrømmer at regjering og Storting sitter på sidelinja.

- Det er fordi eldreomsorg er et kommunalt ansvar. Men endringer vil tvinge seg fram, mange politikere har gamle foreldre og ser selv hvor skoen trykker, sier Ingebrigtsen.

Hun synes slett ikke eldreomsorgen ser så verst ut fra ministerstolen. Departementet har bevilget 30 milliarder kroner til utbedring av eldreomsorgen i perioden 1997- 2001. Mange kommuner er nå i full sving med å utbedre tilbudet sitt. Papirhaugene er store mange steder.

- Det betyr at det tenkes, hevder Ingebrigtsen, som selv er lege.

- Sosial- og helsedepartementet har satset på kompetanseoppbygging. Bedre kunnskap, tidlig diagnostisering og behandling skaper åpenhet rundt en sykdom som er forbundet med mye skam, sier sosialministeren.

- Vi kan gjøre kommunene bedre i stand til å yte nødvendig service og har fulgt nøye med de siste årene. Mye er blitt bedre, sier sosialministeren og regner med et gjennombrudd på behandlingssiden i overskuelig framtid.

- Det forskes enormt verden over. Jeg tror på et gjennombrudd før en eventuell epidemi i 2025, sier Ingebrigsen.