Avliver kamphunder på politiets regning

NITTEDAL: Her venter fjorten forbudte kamphunder på å dø. Oppholdet, som kan vare i inntil ni måneder, betales av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hos Jørn Standal på Standal Hunde- og Kattehotell kalles de krimhundene. For politiet er de beslaglagte gjenstander som skal destrueres. De er forbudte og fryktede. De har en egen avdeling på hundehotellet, atskilt fra vanlige hunder.

Daglig leder Jørn Standal vil ikke gå med på å kalle hundenes bur for dødsceller. Men dette er kamphundenes «death row».

Det sitter elleve stykker i burene, og tre stykker til står ute i luftegårdene. Et øredøvende leven møter alle som kommer inn. De hyler, gjør, knurrer og flekker tenner.

Ulovlige

Den store ansamlingen av kamphunder er resultatet av Oslo politidistrikts storsatsing for å fjerne ulovlige hunder.

Hundene er beslaglagt fordi de har oppført seg truende og plaget omgivelsene, fordi de har vært brukt i forbrytelser, og fordi de er ulovlige å eie.

De fleste har fått dødsdommen, og skal avlives. Men fordi eierne har rett til å anke vedtaket om avlivning, må mange av hundene vente i burene. Ingen anke har ført fram så langt.

- Vi startet denne oppryddingen i juli. Pitbuller og andre ulovlige kamphunder er en pest og en plage for nærmiljøet, og skaper redsel for andre hundeeiere. Flere borettslag er også veldig belastet, og mange er redde, sier ordenssjef ved Stovner politistasjon, Tom Østreng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer