Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avliver norske kamphunder som angrep eierne

I Sverige må eier amputere armen etter hundebitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to norske kamphundene Kølla og Shadow skal begge avlives. Det er bare tre dager siden de to kamphundene bokstavelig talt gikk i strupen på hverandre på Brattlikollen t-banestasjon.

Eierne av hundene prøvde å få hundene fra hverandre, men endte med å bli angrepet selv av de rasende dyrene.

Begge avlives

Både den 22 år gamle kvinnen og den 31 år gamle mannen fikk alvorlige skader i tumultene. Kvinnen ble bitt i begge armer. Hundene ble brakt til Veterinærhøgskolen etter at politiet kom til stedet og deretter flyttet til kennel mens skjebnene deres ble avgjort på Manglerud politistasjon.

Den ene hunden er allerede avlivet fordi den fikk store skader i bikkjeslagsmålet. Hundens eier samtykket i avgjørelsen. I den andre saken er det fattet vedtak om avliving.

- Den andre hunden blir avlivet på bakgrunn av hendelsen og omstendighetene rundt det, sier politiførstebetjent Anita Lian ved Manglerud politistasjon.

Hundens eier skal ikke være enig i politiets avgjørelse og har siste frist for å uttale seg i dag.

Bet i stykker eierens arm

I natt ble en svensk kvinne angrepet av sin egen hund da hun gikk tur med hunden i Malmø, skriver Aftonbladet.

Hunden skal være en ett år gammel pitbullterrier. Forbipasserende hørte den fortvilede kvinnen skrike om hjelp, og da de kom til, hadde hunden bitt seg fast i eierens hals. Litt senere bet den kvinnen i armen, og politiet måtte gå løs på hunden med batong. Likevel angrep hunden nok en gang, og politet valgte å skyte på hunden.

Hunden stakk av, men ble funnet i nærheten av eierens hjem litt senere på natten. Samboeren til kvinnen som ble bitt, ba da politiet om å avlive hunden.

Kvinnen ble operert på sykehus i natt. Ifølge Aftonbladet må hun etter all sannsynlighet amputere armen etter de kraftige hundebittene.