Avlivet fire bjørnunger på to år

Bjørnungene er trekkplasteret for Vassfaret Bjørnepark. Men når de fyller to år, blir de skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Daglig leder for Vassfaret Bjørnepark Caroline Lehman innrømmer overfor Drammens Tidende at bjørnungene fungerer som et trekkplaster for parken.

Men når bjørnungene blir to år gamle, skytes de. Fordi parken «kun har tillatelse til å ha en hannbjørn og to binner».

Binnene får beholde avkommet sitt i to år, like lenge som binnene følger ungene i naturen. Får ikke parken solgt dem da, må de avlives.

- Hvis vi vil ha dyreparker, må vi finne oss i dette. Alt husdyrhold kan virke brutalt, men vi må jo kunne se forskjell på mennesker og dyr, sier Lehman til Dagbladet.no

- Så dere spekulerer i dette?

- Alt dyrehold i Norge blir det spekulert i, hvis man velger å se det fra den siden. Skal man drive en kommersiell form for bisniss, det være seg oppdrett eller dyreparker, må man forholde seg til at det er et å forholde seg til, sier Lehman.

- Ikke marked for å gi dem bort

- Det er vetrinærmyndighetene som bestemmer dette, ut i fra hvor stort område bjørnene har å bevege seg på, sier Lehman til avisa. Ifølge Lehman er det ikke marked for å gi bort bjørnungene til andre parker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer