- Avlivingen av jervunger er reint barbari

Rovdyrforkjempere krever forbud mot at statens jegere graver seg inn i hiene.

TATT I HIET:  En jervhunn og to unger som ble avlivet i et hi i Verdal i Nord-Trøndelag tidligere. Foto: Lars Gangås, Statens Naturoppsyn.
TATT I HIET: En jervhunn og to unger som ble avlivet i et hi i Verdal i Nord-Trøndelag tidligere. Foto: Lars Gangås, Statens Naturoppsyn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De tre store organisasjonene som jobber for rovdyrenes plass i norsk natur reagerer kraftig på avlivningsmetodene som Statens naturoppsyn bruker for å holde nede bestanden av jerv.

Denne våren har statens jegere ifølge Naturvernforbundet tatt seg inn i alt 17 hi og skutt de nyfødte ungene og mødrene som ikke greide å rømme unna.

- Dette er reint barbari, som myndighetene må sette en stopper for før jerven får unger neste vinter. Denne sesongen er det det seint, men neste vår må det bli forbudt å drive jakt på en slik uetisk og uakseptabel måte, sier fagleder for naturmangfold i Naturvernforbundet, Arnodd Håpnes, til Dagbladet.

Fredag skal han og representanter for Verdens naturfond (WWF) og Foreningen Våre Rovdyr møte den politiske ledelsen i Klima- og miljødepartementet om det Naturvernforbundet karakteriserer som  «rovdyrmassakre».

39 kull - punktum Også jakt på andre rovdyr i ynglingsesongen og den evigvarende, generelle konflikten mellom rovdyr og beitedyr hode ved hode i norsk utmark blir tema på møtet.

Jerv  er et fryktet rovdyr for sauebønder og tamrein-eiere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.