Avlyser 17. mai-feiring etter barnetoget

- Alle kjenner noen som er berørt av rasulykken, sier ordføreren i Vefsn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Barnetoget og gudstjenesten klokka 11 går som planlagt. Seinere 17. mai er både borgertoget og festlighetene på torget i Mosjøen avlyst, opplyser ordfører Jann-Arne Løvdahl (Ap) i Vefsn kommune til Dagbladet.

Han leder kommunens kriseteam, som ble etablert i morges etter at rasulykken ved Jamtfjelltinden ble kjent. To personer er funnet død og to savnede antas omkommet.

- Vi er et lite samfunn, og alle kjenner noen som er berørt av denne tragedien. Jeg har personlig møtt barn til de omkomne eller savnede og føler ikke behov for å si noe mer enn det.  De har mistet sine kjæreste, sier ordføreren til Dagbladet.

Han vet godt hvem de omkomne, savnede og reddede er.

- Det er sannsynlig at de voldsomme  temperaturendringen i løpet av kort tid har påvirket rasfaren i fjellsidene rundt her. For noen få døgn siden var det nattefrost, og i går plutselig sommeren med mer enn 20 varmegrader, sier ordfører Løvdahl.

Han ble oppringt av politiet ved 05.30-tiden om hva som hadde skjedd.
Aktive i turlagDet er ikke mobildekning i ulykkesområdet, og først i natt ble det klart at et 50-60 meter bredt og flere hundre meter langt snø- og jordras hadde tatt med seg fire av de åtte turgåerne.

- Alle var medlemmer av Brurskanken Turlag, som er veldig aktive friluftslivet her i kommune. Hver vår setter de ut 15 turposter på forskjellige steder, og posten på toppen av 1193 meter høye Jamtfjelltinden er regnet som ett av de vanskeligste av de 15 punktene, sier ordfører Jann-Arne Løvdahl.