Avlyser 4H-leiren

37 deltakere viser tegn til smitte, regner med flere smittede i løpet av dagen.

AVLYSER 4H: Etter et alvorlig utbrudd av svineinfluensa i 4H-leiren har ledelsen nå besluttet å stenge leiren gradvis. Foto: Alf Vidar Snæland
AVLYSER 4H: Etter et alvorlig utbrudd av svineinfluensa i 4H-leiren har ledelsen nå besluttet å stenge leiren gradvis. Foto: Alf Vidar Snæland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 4H-leiren i Gloppen blir gradvis avviklet etter at 37 deltakere har utviklet tegn på influensa og blitt isolert, opplyses det på 4H sine hjemmesider.

Det var i går kveld meldingen om smittetilfeller på 4H-leiren i Breim, Sogn og Fjordane, ble sendt ut. De ble da informert om ett påvisst tilfelle av svineinfluensa og om 20 personer som var på isolat.

Nå er altså tallet på mistenkte smittede opp i 37 stykker, 36 av disse kom i samme buss til leiren.

- Ingen er alvorlig syke, men alle blir tatt vare på oppskriftsmessing og får behandling og tilbud om Tamiflu, sier fylkeslege i Sogn og Fjordane, Petter Øgar.

Øgar kan fortelle at alle de 37 personene som har utviklet influensalignende symptomer har tegn til feber og hoste, og man regner med at disse også har svineinfluensa.

- Av de 37 personene er 36 av disse ungdommer som kom i samme buss til leiren, sier Øgar og informer om at den siste personen som er antatt smittet er en voksen mann fra Finland.

Fylkeslegen vurderer i samråd med kommunen, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet situasjonen fortløpende. Det er også kartlagt mulige deltakere ved leiren som kan ha kroniske sykdommer som kan føre til mer alvorlige konsekvenser i forbindelse med smitte. Det skal foreløpig ikke være tilfeller av smittede med slike kroniske lidelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer