BLIR IKKE NOE AV:  Fyrverkeriet fra Kristiansten festning i Trondheim er avlyst  i år på grunn av sterk vind. Politiet råder folk til å være forsiktige med å skyte opp sitt eget fyrverkeri utenfor forbudtsonene. Foto: NTB Scanpix
BLIR IKKE NOE AV: Fyrverkeriet fra Kristiansten festning i Trondheim er avlyst i år på grunn av sterk vind. Politiet råder folk til å være forsiktige med å skyte opp sitt eget fyrverkeri utenfor forbudtsonene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Avlyser alt fyrverkeri i Trondheim sentrum. Ber folk tenke seg om før de sender opp raketter

På grunn av sterk vind.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kommunale oppskytingen av fyrverkeri ved midnatt i Trondheim nyttårsaften blir avlyst.

- Brannvesen og politi vil også oppfordre folk til å tenke seg om en ekstra gang før de sender opp raketter i kveld, opplyser Trondheim kommune.

Årsaken er dårlig vær. Trondheim kommune samler hvert år store folkemengder til felles rakettoppskytning og vardetenning ved Kristiansten festning.

Tradisjonen er at barnefyrverkeriet sendes opp i 19-tiden, mens festfyrverkeriet smeller ved midnatt. Begge deler ble avlyst.

- Pyroteknisk ansvarlig, brannvesenet og politiet finner det derfor ikke forsvarlig med fyrverkerifeiring, sa Merete Mauland i Trondheim bydrift da fyrverkeriet klokken 19 ble avlyst.

- Sikkerheten for mennesker, hus og verdier går foran alt, sa hun.

Håpet var at den sterke vinden skulle gi seg utover kvelden, men det skjedde ikke. Politiet oppfordrer også folk til å avstå fra privat fyrverkeri i Trondheim i år.

(NTB)