Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avlyser eksamen og stenger skole på grunn av varmen: - Uforsvarlig å fortsette

Ledelsen ved Haugeåsen ungdomsskole i Fredrikstad sendte hjem elever på grunn av den ekstreme varmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Viktig melding! Haugeåsen ungdomsskole har nå stengt deler av skolen og sendt hjem elevene pga varme og dårlig luftkvalitet». Slik lyder tekstmeldingen som gikk ut til foreldre av elever ved Haugeåsen ungdomsskole i Fredrikstad i dag.

Ledelsen ved skolen har besluttet å stenge deler av skolen som følge av den ekstreme varmen og påfølgende dårlig luftkvalitet.

Det betyr også at 10.-klasseelevene som satt med eksamen i sidemål i dag får denne annullert, skriver Fredriksstad Blad.

- Dette går ikke bare på at det er varmt, men på generelt dårlig luft inne i lokalene. Vi forsøkte i det lengste å gjennomføre eksamen, men forholdene ble etter hvert så ille at verneombudet mente det var uforsvarlig å fortsette, sier Mona Häckert, rektor ved skolen, til avisa.

Hun forteller at ledelsen i flere år har ventet på at ventilasjonsannlegget på skolen skal bli byttet, men at det foreløpig ikke har skjedd noe som helst.

- Vi har etter hvert fått mange avvik når det gjelder dårlig luftkvalitet ved skolen. Både FAU, de ansatte og elever har mange ganger klaget på at de har vondt i hodet både under og etter skoledagen. Vi var egentlig lovet nytt ventilasjonslanlegg allerede for ett år siden, men dette er blitt utsatt, sier hun.

Ifølge Fredriksstad Blad vil skolen også holdes stengt torsdag. Elevene kan i stedet vente seg undervisning utenfor skolebygget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media