DØDSULYKKE: Kollisjonen mellom vogntoget og personbilen hvor tenåringene satt skjedde i Saksenviktunnelen på E6 i Saltdal. Foto: Michael Jensen Olafsen/Avisa Nordland / NTB scanpix
DØDSULYKKE: Kollisjonen mellom vogntoget og personbilen hvor tenåringene satt skjedde i Saksenviktunnelen på E6 i Saltdal. Foto: Michael Jensen Olafsen/Avisa Nordland / NTB scanpixVis mer

To tenåringer døde i trafikkulykke:

Avlyser forestillinger og sportsarrangement i sorg

Tenåringene var på vei til skolen, da de mistet livet. Torsdag kveld er medelever samlet i sorg.

Det var to tenåringer som mistet livet under kollisjonen mellom en personbil og en lastebil i Nordland torsdag morgen. Begge de to var elever ved Saltdal videregående skole.

- Begge var under 20 år og alene i bilen, da ulykken skjedde. Ulykken preger hele lokalsamfunnet. Forestillinger og sportsarrangement som skulle finne sted i kveld, er avlyst. Fokuset er nå å samles og ta vare på hverandre, sier operasjonsleder Mads Bernhoft.

- Går inn på alle

Ulykken skjedde mellom Fauske og Rognan, og ifølge Avisa Nordland er begge de omkomne fra førstnevnte sted. Kriseteamet i kommunen er satt i forbindelse med hendelsen.

- De pårørende er varslet, men dette går inn på alle, sier Bernhoft.

Både bilen og vogntoget som var involvert i ulykken er fjernet fra stedet og vil ifølge politiet bli undersøkt teknisk. Ulykkesgruppa til Vegvesenet er også i gang med å undersøke omstendighetene rundt ulykken, som skjedde i Saksenviktunnelen på E6.

- Vi har også en krimtekniker som jobber med etterforskningen av ulykken, sier operasjonslederen.

Var på vei til skolen

Torsdag kveld er det holdt åpen skole på Saltdal videregående. Rektor Trine Kristensen sier til Dagbladet at det har vært en trist og tung dag for både elever og ansatte. De fikk raskt beskjed om at det var deres elever som var involvert i hendelsen.

- De var på vei til skolen. Det gjør det selvsagt ekstra vondt. Våre tanker går til de pårørende, og så prøver vi å ta vare på alle så godt vi kan her, sier Kristensen.

Ved Fauske videregående skole, bare tre mil unna Saltdal, er det også en preget stemning torsdag kveld. De omkomne hadde tette bånd til naboskolen, hvor både venner og familie er elever ifølge rektor Roger Riise Kristensen.

- Vi satte kriseteam med en gang vi hørte om ulykken. Vi har hatt møte med politiet og prøver å ta vare på hverandre så godt vi kan. Det er brutalt når unge mennesker rives bort på den måten, sier Kristensen til Dagbladet.

Avhører vitner

De to omkomne var ifølge politiet alene i bilen da dødsulykken fant sted. Føreren av vogntoget skal ikke ha kommet fysisk til skade. Ifølge Bernhoft er det for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.

- Det vil bli tatt en del avhør som vi håper skal gi svar. Føreren av vogntoget blir ivaretatt av bedriften hvor han jobber. Han er også tilsett av helsevesen, sier Bernhoft.