Avlyser ikke Oslo-besøket

Bill Clinton fikk beskjed om at den tragiske flyulykken utenfor kysten av USA bare timer før avreise til Oslo. 214 mennesker fryktes omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letemannskaper har funnet vrakrester og en død person i vannet utenfor øya Nantucket på USAs østkyst. I flyet befant det seg 199 passasjerer og 15 ansatte.

President Bill Clinton ble orienter om flykrasjet bare timer før han reiser til Norge. Den tragiske ulykken vil ikke få innvirkning på Clintons reiseplaner. Han lander i Oslo i morgen tidlig klokka 06.00.

Etter kirke

Presidenten fikk budskapet i formiddag, etter et kirkebesøk sammen med sin kone Hillary Rodham Clinton. Han advarer nå mot terrorist-spekulasjoner:

- Vi har ingen bevis som tyder på dette, og jeg tror det er best at folk ikke trekker noen konklusjoner før vi vet dette sikkert, sier Clinton.. Det blir fra amerikansk hold avvist at ulykken vil komme i veien for Clintons planlagte Norgesbesøk. Det er beregnet at presidentens fly letter fra USA med retning Oslo rundt klokka 23.00 i kveld norsk tid.

Medfølelse

Clinton presiserte i dag at alle krefter vil bli satt inn for å løse flygåten.

- Vi vet ikke årsaken til ulykken, men vi skal jobbe til vi finner den, sier presidenten.

Han føler sterk medfølelse med de pårørende:

- Som alle amerikanere, er også jeg og Hillary veldig triste etter flykrasjet på kysten av Massachusetts. Vi vet at sansynligheten er stor for at mange har mistet livet, sier Clinton til AP.

.

Brøt sammen

På flyplassen i Kairo ventet de pårørende forgjeves på sine kjære. Da nyheten om flystyrten kom, brøt flere sammen og fikk umiddelbart medisink hjelp. Det var, ifølge CNN, svært mange egyptere med på flyet. Flyselskapet har ennå ikke lagt fram en liste over nasjonaliteten på passasjerene.

Skjedde raskt

Kystvakta mistet kontakten med flyet klokka 02.15 i natt da det forsvant fra radarskjermen. Flyet rakk ikke å nødpeile, og det er derfor mye som tyder på at styrten må ha skjedd raskt.

Letemannskapet håper fortsatt på å finne overlevende. Vanntempereaturen skal være så høy at det er mulig å overleve i vannet, sier en representant fra den amerikanske kystvakta til CNN. Men håpet svinner ettersom timene går.

LEI SEG: Både Bill Clinton og Hillary Clinton fikk budskapet om flyulykken da de var i kirken i formiddag.