Anne-Elisabeth Hagen:

Avlyser jakt på etterlyste menn

Politiet har etterlyst to personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass samme dag som Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Nå avlyses jakten på disse.

FUTURUM-BYGGET: Politiet har ikke klart å identifisere de to mennene som ble filmet utenfor arbeidsplassen til Anne-Elisabeth Hagens mann i Lørenskog. Foto: Privat/Politiet
FUTURUM-BYGGET: Politiet har ikke klart å identifisere de to mennene som ble filmet utenfor arbeidsplassen til Anne-Elisabeth Hagens mann i Lørenskog. Foto: Privat/PolitietVis mer

Siden 31. oktober i fjor har Anne-Elisabeth Hagen vært savnet. I januar ble saken kjent for offentligheten, da politiet trengte tips for å komme seg videre i etterforskningen.

Da politiet holdt sin andre pressekonferanse i forbindelse med forsvinningssaken, ble det vist fram overvåkningsbilder fra Futurum-bygget på Lørenskog den aktuelle dagen. Her ble to menn fanget på kamera og etterlyst, formelt som vitner.

De meldte seg aldri. I dag bekrefter Brøske overfor VG at etterforskningen ikke har ledet til identifisering av disse to.

Mistenkte spaning

Anne-Elisabeths ektemann, investoren og milliardæren Tom Hagen, har sin arbeidsplass i Futurum-bygget. Politiet mistenkte at personen eller personene drev spaning mot Tom Hagen og hans arbeidsplass.

Den første etterlyste stoppet like før han nådde parkeringsplassen, snudde seg plutselig og gikk tilbake i retningen han kom fra klokka 07.36. Den andre personen, som ble passert av en syklist, gikk videre mot parkeringsplassen, og fortsatte kursen østover 24 minutter seinere.

- Politiet mener nå å ha holdepunkter for at det er mindre sannsynlig at de to mennene har en rolle i Anne Elisabeth Hagens forsvinning. Etter en helhetlig vurdering så velger politiet derfor å legge vekk Futurum-prosjektet, til tross for at de to ikke er identifisert, sier Brøske til VG tirsdag.

VILLE HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsket kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer Vis mer

«Oppsiktsvekkende»

Fordi den første mannen gikk med lue, og den andre mannen så ut til å holde en telefon til øret, er de blitt kalt henholdsvis «luemannen» og «telefonmannen».

For bare en måned siden fortalte Brøske til Dagbladet at det var «oppsiktsvekkende» at de etterlyste ikke har meldt seg, til tross for pressens massive dekning av saken.

En syklist ble også etterlyst i januar. Vedkommende, som syklet forbi den andre mannen, brukte bare to dager på å melde seg. Syklisten ble sjekket ut av saken.