DRAR IKKE TIL MOSKVA LIKEVEL: Klima- og miljøminister Tine Sundtoft avlyser møte. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet.
DRAR IKKE TIL MOSKVA LIKEVEL: Klima- og miljøminister Tine Sundtoft avlyser møte. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet.Vis mer

Avlyser møter i Moskva

Klimaministeren avlyser møte i Moskva. Regjeringen avlyser flere møter og én militærøvelse. Slik straffer Erna Solberg Vladimir Putin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg iverksetter flere sanksjoner mot Russland som en reaksjon på intervensjonen på Krim-halvøya. Klima- og miljøminister Tine Sundtofts statsrådbesøk i Moskva er avlyst, det samme er flere andre «kontaktpunkter» og en militærøvelse.

- Klima- og miljøministeren har avlyst et møte i Moskva i neste uke. Flere kontaktpunkter avvikles. Vi har også stoppet Northern Eagle-øvelsen i nord, sier Erna Solberg på et pressemøte i Stortinget i dag.

Sundtofts møte var i den norsk-russiske miljøvernkommisjonen.

Kan bli flere Erna Solberg sier til Dagbladet at det kan bli aktuelt med flere sanksjoner, men at ingen flere konkrete sanksjoner er vurdert på dette tidspunktet. Norge ønsker ikke å gjøre tiltak alene.

- Vi har ikke vurdert noen konkrete sanksjoner utover det vi nå har gjort. Om det kommer flere sanksjoner, det vil være avhengig av hva slags andre sanksjoner som kommer opp internasjonalt. Vi er opptatt av ikke å gjøre dette til et norsk-russisk anliggende, dette er et internasjonalt anliggende, sier statsministeren til Dagbladet.

- Vi er sterkt bekymret over det som foregår mellom Russland og Ukraina nå, fortsetter hun.

Jobber internasjonalt Mandag bestemte utenriksminister Børge Brende at Norge vil innføre EUs sanksjoner mot Russland. EUs utenriksministre ble enige om målrettede sanksjoner mot i alt 21 russere og borgere på Krim-halvøya i Ukraina. Disse 21 blir ilagt reiserestriksjoner og får eventuelle verdier i europeiske banker frosset.

Torsdag i forrige uke meldte Forsvarsdepartementet at Northern Eagle blir avlyst. Årsaken var at USA har frosset sitt bilaterale militære samarbeid med Russland inntil videre.

AVLYSER FLERE KONTAKTPUNKTER: Statsminister Erna Solberg. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
AVLYSER FLERE KONTAKTPUNKTER: Statsminister Erna Solberg. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer