Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Avlyser muntlig eksamen i videregående skole

- Jeg vet at mange elever har vært usikre, sier Guri Melby.

AVLYSER: Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby sier de prioriterer å gjennomføre privatisteksamener, mens andre nå avlyses. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Regjeringen har bestemt at alle muntlige, muntlig-praktiske og praktiske eksamener i videregående skole avlyses våren 2020. Det opplyser Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

- Vi skulle selvsagt aller helst gjennomført eksamen som vanlig, men fylkene har vært tydelige på at vi må prioritere. Derfor prioriterer vi å gjennomføre privatisteksamener. Det viktigste for elevene i videregående er at de får en grunding standpunktvurdering og vitnemål, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

ADVARER: Generalsekretær i WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, forteller at vi ikke må ta coronaviruset mindre alvorlig, og at det verste kan være foran oss. Video: AP. Vis mer

Avlyst skriftlig

Fra før av er alle skriftlige eksamener i videregående skole og alle eksamener på ungdomstrinnet avlyst. Nå avlyser regjeringen også alle ikke-skriftlige eleveksamener i videregående skole.

Dette er i tråd med rådene fra fylkeskommunene, som har vært tydelige på at mange fylker ikke vil greie å gjennomføre både eleveksamen og privatisteksamen. De har verken lokaler eller eksamensvakter til å gjøre begge deler parallelt.

- Jeg er veldig glad for at det er bred enighet blant fylkeskommunene om å strekke seg langt for å gjennomføre privatisteksamen. Det viktigste for meg akkurat nå, er at vi får gjennomført privatisteksamen, slik at privatistene ikke havner bakpå i utdanningsløpet.

CORONAVIRUSET: Over 100 000 mennesker var samlet til en begravelse i Bangladesh, mens landet er under lockdown. Video: AP via NTB Scanpix. Klipp: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

- Mange har vært usikre

Til tross for avlysningene får elevene vitnemål med standpunktkarakterer

- Jeg vet at mange elever har vært usikre på hvordan det blir med eksamen i år. For å gi både dem og lærerne tid til det viktigste, mener jeg det er en riktig prioritering å avlyse alle eleveksamenene i videregående skole, sier Melby og legger til:

- Jeg vil oppfordre til å utnytte tiden godt helt frem til sommerferien, slik at elevene får tid til å ta igjen det de har mistet i vår.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!