Coronavirus:

Avlyser nyttårs-fyrverkeri i London

Det spektakulære fyrverkeriet som normalt hilser det nye året velkommen i London, er avlyst.

AVLYST: Slik så det ut da London feiret inngangen til år 2020. Slik blir det ikke kommende nyttårsaften. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sier Londons ordfører Sadiq Khan til LBC Radio, skriver Sky News. Årsaken er coronapandemien, og frykten for at mange vil samle seg for å overvære den populære nyttårsbegivenheten.

- Vi kan simpelthen ikke risikere at mange samles for å feire nyttår, sier Khan.

Tusenvis samles

Ordføreren sier det jobbes med en løsning som folk kan ha glede av fra sofaen.

- Slik at folk kan ha glede av dette på TV trygt hjemme i sin egen stue.

Ifølge myndighetene samler normalt over 100 000 mennesker seg for å overvære det spektakulære showet på nyttårshimmelen, som går av stabelen idet Big Ben ringer inn det nye året.

<strong>POPULÆRT:</strong> Normalt samles over 100 000 personer seg i sentrum av London for å overvære fyrverkeriet nyttårsaften. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP / NTB
POPULÆRT: Normalt samles over 100 000 personer seg i sentrum av London for å overvære fyrverkeriet nyttårsaften. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP / NTB Vis mer

Populært verden over

Fyrverkeriet, som ifølge BBC består av rundt 12 000 enheter, hadde i 2018 en prislapp på 2,3 millioner pund - noe som tilsvarer over 27 millioner norske kroner.

Nyttårs-fyrverkeriet samler normalt millioner av briter foran TV-skjermen og er også et populært innslag for millioner rundt om i verden.

Storbritannia har den siste tiden stor smitteøkning, og statsminister Boris Johnson utelukker ikke at en ny, kortvarig lockdown kan bli aktuelt allerede neste uke.

Vitenskapelige rådgivere har anbefalt regjeringen å innføre en to ukers nedstenging i oktober, skriver NTB.

På spørsmål om meldingen sier den britiske helseministeren Matt Hancock at en nasjonal nedstenging er siste utvei, og at regjeringen i første omgang fokuserer på lokale tiltak.

- Vi vil unngå en nasjonal nedstenging, men vi er forberedt på det om vi må, sier Hancock i et intervju med BBC.

Han legger til at tallene på sykehusinnlagte også er stigende, i tillegg til de økende smittetallene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer