Avlyser obs-varselet for Sør-Norge

- Ingen grunn til å krisemaksimere.

REGN: OBS-varselet er avlyst, men det kan fortsatt komme en og annen regnbyge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REGN: OBS-varselet er avlyst, men det kan fortsatt komme en og annen regnbyge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ventes ikke lenger så kraftig nedbør at den kan føre til lokale oversvømmelser, jordskred og overvann i Sør-Norge, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss.

Fredag sendte Meteorologisk institutt ut obs-varsel for fylkene Østfold, Akershus, Oslo, Oppland, Buskerud og Vestfold. Der var det meldt at det kunne komme opptil 40–50 millimeter nedbør enkelte steder, noe som kunne føre til lokale oversvømmelser, jordskred og overvann.

Obs-varselet ligger fortsatt ute på Meterologisk institutts værvarslingstjeneste Yr, men ifølge statsmeteorolog Kristen Gislefoss kan man i realiteten glemme det.

I Oslo er det eksempelvis nå meldt 0,2 millimeter nedbør på det meste resten av lørdagen, og ifølge Yr kan sola også glimte til.

– For min del er det avlyst. Vi kan ikke utelukke at det kommer en og annen kraftig regnbyge enkelte steder, og en tordenskur i ny og ned, men det er ingen grunn til å krisemaksimere. Jeg tviler på at det blir oversvømmelse i kjellere og den slags, sier han til NTB.

Han opplyser at prognosene for helgen har vært veldig ustabile, og at sommerværet i landsdelen ofte er vanskelig å spå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer