Avlyser oljebesøk i Vesterålen

Statoilsjefen frykter at det bare vil bli spørsmål om ulykken i Mexicogulfen.

- FEIG:  Statoilsjef Helge Lund avlyser Vesterålen-besøk fordi det bare vil bli fokus på ulykken i Mexicogulfen. Det synes Naturvernforbundet er feigt. Foto: Erik Johansen / Scanpix
- FEIG: Statoilsjef Helge Lund avlyser Vesterålen-besøk fordi det bare vil bli fokus på ulykken i Mexicogulfen. Det synes Naturvernforbundet er feigt. Foto: Erik Johansen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Statoilsjef Helge Lund skulle etter planen på tur til Vesterålen i neste uke for å snakke om næringsutvikling i forbindelse med oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen. Men besøket til kommunene Bø og Hadsel er avlyst.

- I samråd med Statoil har vi bestemt oss for å forandre datoen for besøket. Vi ønsker å presentere en offensiv kommune og et offensivt næringsliv. Men nå er det blitt veldig mye fokus på ulykken i Mexicogulfen og å sammenligne det med Lofoten og Vesterålen. Journalistene er bare opptatt av dette. Vi står klare til å ta imot Lund når fokuset blir slik som vi hadde tenkt, sier ordfører i Bø, Sture Pedersen, til Dagbladet.

Vesterålen-kommunene ser for seg å bidra med leverandørindustri og er blant de aktuelle stedene for et eventuelt ilandføringsanlegg.

Statoilsjefen hadde selv ikke mulighet til å svare på spørsmål i går kveld, men kommunikasjonssjef Ola Morten Aanestad bekrefter at frykt for «feil» fokus er årsaken til at besøket flyttes.

- Når vertskapet mener at ikke riktig å komme på dette tidspunktet, er vi enig i det, sier Aanestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer