Avlyser operasjoner etter ambulansestopp

- Pasientene hoper seg opp. Vi kan ikke bare ta i mot nye, sier sykehusdirektør i Oslo.

KAN BLI LANGVARIG:  YS-leder Tore Eugen Kvalheim og Delta-streikeleder Nina Bøe (t.h) møtte streikende medlemmer utenfor Rikshospitalet i ettermiddag. Denne situasjonen kan bli langvarig, tror ledelsen i YS-forbundet Delta. FOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX.
KAN BLI LANGVARIG: YS-leder Tore Eugen Kvalheim og Delta-streikeleder Nina Bøe (t.h) møtte streikende medlemmer utenfor Rikshospitalet i ettermiddag. Denne situasjonen kan bli langvarig, tror ledelsen i YS-forbundet Delta. FOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): De streikende ambulansesjåførenes fagforbund Delta tror streiken kan bli langvarig - kanskje for resten av juli måned.

Allerede på streikens første opptrappingsdag mandag begynner landets største sykehus, Oslo universitetssykehus, å merke konsekvensene.

- Pasientene hoper seg opp, rett og slett. På barneintensiven og hjerteintensiven har vi merket trykket direkte, og jeg hører at Rikshospitalet allerede har begynt å avbestille operasjoner, sier stedfortredende direktør i medisin og helsefag, Erik Carlsen til Dagbladet.

Ialt 125 ansatte ved sju klinikker er i streik. Mange er spesialistavdelinger som opererer pasienter ved andre sykehus i landet.

- Ambulansene kjører pasienter til oss, men tar ikke med ferdigopererte pasienter tilbake igjen til sitt egentlige sykehus.

- Vi har allerede søkt om dispensasjoner, men får tvetydige svar fra. Situasjonen er uoversiktilig, det er ikke lenge vi bare kan fylle opp med nye pasienter, sier stedfortredende direktør Erik Carlsen.

8 - 10 om dagen På hjerteintensiven er det vanligvis 8-10 pasienter om dagen som har time. Det fordrer en rotasjon av like mange ferdigopererte pasienter til sine hjemlige sykehus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer