Grenland:

Avlyser russefeiringen

På grunn av den alvorlige smittesituasjonen i Grenland, avlyses årets russefering i Skien, Porsgrunn og Bamble.

STRENGE TILTAK: I Skien, Porsgrunn og Bamble er det innført strenge coronatiltak. Nå vil kommunene også avlyse russefeiringen, sier ordfører Robin Martin Kåss i Porsgrunn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STRENGE TILTAK: I Skien, Porsgrunn og Bamble er det innført strenge coronatiltak. Nå vil kommunene også avlyse russefeiringen, sier ordfører Robin Martin Kåss i Porsgrunn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble besluttet på et møte i formannskapet tirsdag ettermiddag, opplyser ordfører Hedda Foss Five i Skien til TV 2.

Det var på forhånd varselt at dette ville bli utfallet. Ordførerne i de tre Grenland-kommunene tok tidligere tirsdag samstemte til orde for å avlyse russeferingen på grunn av den alvorlige smittesituasjonen regionen står i.

- Det er mye smitte i Grenland og ekstremt mange i karantene og ventekarantene. Vi ser at russefeiringene og andre sammenkomster har bidratt til både smitte og karantene. Med reglene som er vedtatt så er også det meste av slike aktiviteter i praksis forbudt, sa ordfører Robin Martin Kåss i Porsgrunn til Dagbladet.

Det var Telemarksavisa som omtale saken først.

Etter den voldsomme smitteøkningen den siste tida, fikk Skien, Porsgrunn og Bamble innført tiltaksnivå B natt til søndag, noe som innebærer strenge, regionale coronatiltak. Tiltakene gjelder fram til 26. mai.

20 russ smittet

Ønsket om å avlyse russefeiringen er felles for alle tre Grenlandskommunene, sa Kåss.

Smittesituasjonen er verst i Skien, hvor det ble registrert ytterligere 51 smittetilfeller det siste døgnet.

VIL AVLYSE: Ordfører i Skien, Hedda Foss Five ønsker å avslyse russeferingen på grunn av den alvorlige smittesituasjonen. Foto: Anders Hedeman
VIL AVLYSE: Ordfører i Skien, Hedda Foss Five ønsker å avslyse russeferingen på grunn av den alvorlige smittesituasjonen. Foto: Anders Hedeman Vis mer

Ordfører Hedda Foss Five i Skien sier til TV 2 at det særlig er de yngre aldersgruppene som nå driver smitten.

- Ungdom og unge voksne er hardest rammet og derfor er jeg spesielt stresset med tanke på russetida. Den har vært amputert og er snart slutt, men vi må nok avlyse den siste delen av den også, sier ordføreren.

Ifølge Five er det totalt 20 russ som har fått påvist coronaviruset.

Strenge tiltak nasjonaldagen

Tidligere tirsdag opplyste Porsgrunn kommune at heller ikke korpsene får spille på nasjonaldagen.

- Vi har i dag hatt et koordineringsmøte sammen med kommuneoverleger og kulturavdelinger i de andre kommunene. Vi har besluttet at det på grunn av høyt smittetrykk og begrensende tiltak for organisert aktivitet og arrangementer i vår region, ikke blir korps på 17. mai i Skien, Porsgrunn og Bamble, sier Halvor Nordal Strand i Porsgrunn kommune til Varden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer