Eksamen 2021:

Avlyser skriftlige eksamener

Kunnskapsminister Guri Melby kunngjør at regjeringen avlyser skriftlige eksamener.

STATSRÅD: Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby etter mandagens pressekonferanse. Video: Ivan Larsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag opplyser kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby at regjeringen avlyser skriftlige eksamener i ungdomsskoler og videregående skoler våren 2021.

Muntlig eksamen avlyses for elevene på første og andre trinn av videregående skole, men gjennomføres for avgangselevene på 10. trinn i ungdomsskoler og tredje trinn på videregående skoler.

- Vi skulle veldig gjerne ha gjennomført alle eksamener som planlagt. Det har vært til dels svært ulikt tilbud om opplæring for elevene dette skoleåret, noe som gir et ulikt vurderingsgrunnlag. En felles og lik skriftlig eksamen er derfor ikke lenger egnet prøving av hva elevene har lært, sier kunnskapsminister Melby.

Privatisteksamen

Videre slår regjeringen fast at privatister og elever med behov for eksamen for å få vitnemål, skal gjennomføre eksamen som normalt, mens muntlig-praktisk og praktiske eksamener avlyses for alle elever.

- Avlysningene gjøres etter nøye vurderinger. Vi har lyttet til mange innspill, både for og imot avlysning, nettopp fordi denne beslutningen har uheldige konsekvenser for både elever og studenter, sier Melby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer