IKKE FRA HIMMELEN:  Snøkanonene er såvidt satt i gang på Skeikampen i Gausdal. Sjekk under hvor det er mulig å komme i gang med skisesesongen allerede. FOTO: SKIINFO.NO
IKKE FRA HIMMELEN: Snøkanonene er såvidt satt i gang på Skeikampen i Gausdal. Sjekk under hvor det er mulig å komme i gang med skisesesongen allerede. FOTO: SKIINFO.NOVis mer

Avlyser snøvarsel på Østlandet

- Vinterdekk? Sjekk kalenderen, er rådet fra statsmeteorolog Arild Mentzoni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Gladmelding til østlendinger som liker det klare, tørre høstværet - det ser ikke ut til å bli snøvær i lavereliggende deler av Øst-Norge de nærmeste dagene.

Meteorologisk institutt har vært usikre på retningen til lavtrykk på vei inn Skagerrak - i formiddag vet statsmeteorolog Arild Mentzoni mer:

- Lavtrykket ser ut til å komme rett sør for Lindesnes, men går mer i retning Skagen. Dermed ser det ikke ut til å bli noe snø eller annen nedbør i lavlandet nord for Færder, iallefall ikke i dag eller fredag, sier Mentzoni til Dagbladet.

Her kan du sjekke værutsiktene der du skal være de nærmeste dagene.

Langs store deler av kysten har snøværet slått til i natt og i  formiddag.

- Helt fra Lindesnes til og med Nordland er det snøbyger. Snøen stopper ved Vestfjorden. Lenger nord er det mildere, sier Mentzoni.

Kaos rundt Bergen Formddagstrafikken rundt Bergen er preget av kaos med sommerskodde biler i hovedrollene på slaps og blank is.

- Hold dere hjemme, er politiets formanende pekefinger til bileiere som ikke har fått på vinterdekk, ifølge bt.no.

- Folk som skal på fjellet i helgen, Arild Mentzoni, bør de legge om til vinterdekk?

- Det trenger dere ikke ringe oss for å spørre om.  Det er bare å sjekke kalenderen. Selvfølgelig må alle som kjører i høyden ha vinterdekk nå, formaner statsmeterologen.

Kaldere over alt Tidagersvarselet fra StormGeo melder om kaldere vær over hele landet i perioden.

- I neste uke blir det mulighet for snøbyger i nordvestvendte strøk, men ellers for det meste tørt vær. Fra midten av neste uke finnes mulighet for mer nedbør på Østlandet, sier meteorolog Jan Näs i StormGeo til Dagbladet.

Det finnes muligheter hvis du vil prøve skiene allerede i helgen - her er oversikten fra Skiinfo.

 TØRT:  Ikke snø nord før Færder de første dagene, sier statsmeteorolog Arild Mentzoni.  ARKIVFOTO: SCANPIX.
TØRT: Ikke snø nord før Færder de første dagene, sier statsmeteorolog Arild Mentzoni. ARKIVFOTO: SCANPIX. Vis mer