Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avlyser sommeren

Meteorologisk institutt: August blir kaldere enn normalt.

DRITTVÆR: Sommerværet har vært begredelig til nå, og også den neste måneden skal bli regnfull melder Meteorologisk institutt. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
DRITTVÆR: Sommerværet har vært begredelig til nå, og også den neste måneden skal bli regnfull melder Meteorologisk institutt. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommeren har vært skuffende til nå, og det blir ikke bedre, skal vi tro Meteorologisk institutt.  Regn og kjølig vær vil dominere også den neste måneden, ifølge instituttets varsel for perioden 23. juli til 23. august.

- Vått på Vestlandet og i nord - De neste ukene ser det ut til at det blir en kaldere værtype enn normalt på denne årstiden, sier statsmeteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk institutt til NRK.

Jensen advarer likevel mot å avlyse Norgesferien.

- Varslet er usikkert. Jeg ville nok ikke lagt opp sommerferien etter dette månedsvarselet, sier hun.

Det skal bli vått på Vestlandet, i Midt-Norge og i Nord-Norge de neste ukene. Østlandsbeboere kan derimot håpe på sol.

- Østlandet vil få noen fine dager, og godværet startet på slutten av dagen i morgen. I Trøndelag blir det heller ikke så verst, men her kan det bli noen byger også, sier Jensen.

Sjekk ditt ferievær her.

- En del lavtrykk Statsmeteorologen forteller til NRK at det ikke ser ut til å bli noen varmeperiode med høytrykk med det første.

- De neste 10-15 dagene er det ikke noe høytrykk som bygger seg opp i Norge, sier hun.

Lavtrykkene melder derimot sin ubudne ankomst.
 
- I prognosen går det fram at det blir en del lavtrykksaktivitet, sier Jensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media