BARE TRYVANN:  Russefesten på Tryvann går etter planen i kveld, men samme arrangør har avlyst helgens russetreff på på Hellerudsletta. ILLUSTRASJONSFOTO: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET.
BARE TRYVANN: Russefesten på Tryvann går etter planen i kveld, men samme arrangør har avlyst helgens russetreff på på Hellerudsletta. ILLUSTRASJONSFOTO: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET.Vis mer

Avlyser stort russetreff

Begrunnelser: stjålne billetter og smittefare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Det store russetreffet på Hellerudsletta til helgen, som skulle markert avslutningen på den organiserte russefeiringen i Sør-Norge, ble plutselig avlyst seint i går kveld uten at arrangøren ROK ga noen begrunnelse for avlysningen.

Med en gul varseltrekant på hjemmesiden og Avlyst! som eneste budskap har ryktebørsen på Facebook og andre sosiale medier boblet over av teorier om hvorfor det ikke blir noe treff på Hellerudsletta - så lenge samme arrangør har en ny russesamling på Tryvann natt til torsdag.

Dagbladet fikk kontakt med arrangementsansvarlig Gitte Gotteberg i ROK i natt, og hun har to forklaringer:
Innbrudd og smittefare- Det har vært innbrudd på hovedkontoret vårt på Skøyen, og der ble det stjålet et stort antall billetter til arrangementet på Hellerudsletta.
- Det kunne skapt kaos. Dessuten har vi fått flere henvendelser fra foreldre som er bekymret for hjernehinnebetennelse og smittefare. Det er mange som har lest om de tre kjente tilfellene i vår der russ er smittet, sier Gotteberg til Dagbladet.

Hun begrunner avlysningen uten årsak om at det var viktig å få ut budskapet så kjapt som mulig - og så komme tilbake med mer info.

- Det var viktig å gi beskjed så raskt som mulig når disse situasjonene var oppstått slik at folk som skulle reise langveis fra har sjanse til å legge om planene. Vi hadde  ventet mellom 2.500 og 3.000 russ til Hellerudsletta, sier Gotteberg, som har fått varslet managerne til alle artistene som skulle opptre. Madcom og Vengaboys var blant trekkplastrene.

- Ikke overnatting- Er det mindre fare for hjernehinnebetennelse når minst like mange russ er samlet på Tryvann seinere i dag?

- Forskjellen er at mange overnatter under helgetreffet på Hellerudsletta, mens folk reiser hjem etter festen på Tryvann. Vi har sjekket smittefaren med helsemyndighetene, og er selvfølgelig lei for at vi måtte avlyse så tett på.

- Og de som har kjøpt 800 kroners billett til Hellerudsletta?

- De får selvfølgelig pengene igjen. Vi legger ut info på hjemmesidene i løpet av onsdagen hvordan det fikses, sier arrangementsansvarlig Gitte Gotteberg.