Avlyst

Det tillyste nettmøtet med Saera Khan (Ap) i dag klokka 14 er avlyst på grunn av sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er for mye rasisme i politiet. Folk blir mistenkeliggjort fordi de har feil hudfarge, sier stortingskandidat Saera Khan (Ap) fra Oslo. Hun mener politiet har et problem som de må gjøre noe med.

I dag klokka 14 skulle leserne få møte henne på Dagbladet.no der de kunne stille henne spørsmål direkte. Dette møtet må dessverre avlyses på grunn av sykdom.

Antall innlegg vi har fått på forhånd tyder på et voldsomt engasjement. Vi takker for spørsmålene og beklager avlysningen.

Truer med opptøyer

Dagbladet fortalte i går om afrikanere i Norge som føler seg forfulgt av politiet og truer med raseopptøyer. Les hele saken her. En afrikansk mann ble mandag lagt i jern foran kone og barn i en park i Oslo etter at han ikke ville fjerne seg på politiets ordre. Politiet var tilstede i Sofienparken for å trene hunder. Parken er et kjent samlingssted for afrikanere i Oslo.

Da en av hundene fant en hasjklump på bakken, ble de som satt i nærheten bedt om å fjerne seg. Den afrikanske mannen nektet å etterkomme ordren, dermed gikk politiet til aksjon foran øynene på kona og de to små barna. Etter det Dagbladet erfarer hadde verken han eller de andre afrikanerne noe med hasjen å gjøre.

Fastholder påstand

- Jeg vil ikke kommentere denne enkeltsaken siden jeg ikke kjenner den. Men jeg tror neppe dette ville skjedd med en hvit person, sier Saera Khan. For to uker siden gikk hun hardt ut mot politiet og hevdet at rasisme var noe politifolk lærte gjennom pensum på politiskolen. Etter voldsomme protester modererte hun utsagnet sitt, men står ved at politiet har et problem i forhold til sin håndtering av nordmenn med innvandrerbakgrunn.

- Hvis ikke politiet tar mørkhudete på alvor, går det galt her i Norge, sier daglig leder i Organisasjon mot offentlig diskriminering (ODON), Akhenaton Deleon i Dagbladet i dag. For to uker siden ledet han 250 mennesker i en demonstrasjon utenfor Sentrum politistasjon i Oslo. Aksjonistenes mål var å sette søkelys på det de mener er rasistiske holdninger innad i politiet. Under demonstrasjonen ble både justisminister Hanne Harlem og politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, anmeldt for å nekte minoriteter i Norge rettsbeskyttelse.

<B>POLITIRASISME:</B> Oslo-politikeren Saera Khan debatterer rasisme i politiet med Dagblad.nos lesere.