Coronaviruset:

Avlyste bryllup med «10 000 deltakere»

Myndighetene grep inn før et ortodoks jødisk storbryllup skulle avholdes i New York City.

<strong>NEI TIL BRYLLUP:</strong> Etter at delstatsmyndighetene i New York fikk nyss om de massive bryllupsplanene, tok de grep. Foto: Ap / NTB
NEI TIL BRYLLUP: Etter at delstatsmyndighetene i New York fikk nyss om de massive bryllupsplanene, tok de grep. Foto: Ap / NTB Vis mer
Publisert

De øverste myndighetene i delstaten New York har gått til det uvanlige skrittet å avlyse et planlagt bryllup, som skulle ha funnet sted i Williamsburg i New York City mandag.

Det bekreftet guvernør Andrew Cuomo under en pressekonferanse i helga.

Det skjer etter at myndighetene i delstaten avdekket at så mange som 10 000 personer planla å delta, melder flere amerikanske medier, deriblant ABC News.

ORDKRIG: Når New Yorks guvernør og talkshow-verten er brødre, da blir det fort litt rom for ordkrig mot slutten av sendinga. Nå har lillebror Chris Cuomo fått påvist corona-smitte. Video: CNN / Endre Vellene. Vis mer

Rabbinerens barnebarn

Mandag skal barnebarnet til rabbineren Zalman Teitelbaum, den åndelige lederen for en stor ortodoks og hasidisk jødisk menighet i Brooklyn, gifte seg, ifølge CBS i New York.

Innad i menigheten er det en så stor begivenhet at ikke bare medlemmene i Brooklyn ønsket å delta, men også medlemmer fra hele delstaten.

Det myndighetene fryktet, var at opp mot 10 000 personer kunne ha samlet seg på ulike steder for enten å delta i bryllupet, eller delta i feiringene etter seremonien.

- Basert på våre undersøkelser var det så mange som 10 000 personer som planla å delta, sier Beth Garvey, spesialrådgiver for guvernør Cuomo, ifølge den amerikanske nettavisa The Hill.

SUNY ONEONTA: Torsdag 15. oktober leverte universitetets rektor, Barbara Jean Morris, sin oppsigelse etter at 712 studenter ved det amerikanske universitetet SUNY Oneonta i delstaten New York testet positivt for coronaviruset. Vis mer

Maks 50 personer

Et så massivt arrangement går på tvers av delstatens retningslinjer som sier at maksimalt 50 personer kan delta på et arrangement, såframt også andre smittevernretningslinjer følges.

Arrangementet ville derfor i utgangspunktet vært i strid med delstatens coronaregler.

Men det er ikke gått mer enn ei uke siden et annet bryllup i den samme menigheten samlet opp mot 1000 deltakere i Brooklyn, ifølge den lokale CBS New York.

Derfor går delstatsmyndighetene nå aktivt inn i saken, og forbyr bryllupet fra å finne sted i sin planlagte form. De gir arrangøren likevel anledning til å avholde et bryllup, men da med maksimalt 50 deltakere.

I PODCAST: Barack Obama slakter Sveriges coronahåndtering i en podcasten ‹‹Pod save America››. Lyd: ‹‹Pod save America›› Vis mer

- Samme resultat, og billigere

Guvernør Cuomo brukte deler av sin pressekonferanse i helga, til å snakke direkte til menigheten.

- Du kan gifte deg, men du kan ikke ha 1000 personer i bryllupet ditt, sa Cuomo.

Om mindre bryllup, sa guvernøren:

- Du ender opp med det samme resultatet, og det er billigere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer