- Avlytt overgripere

LØRENSKOG (Dagbladet): Norsk politi ønsker å kunne ta i bruk telefonavlytting av mistenkte overgripere, på samme måte som i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske etterforskeren Bill Walsh får barnemishandlerne til å innrømme overgrep i telefonsamtaler - som tas opp på bånd.

Walsh arbeider som etterforsker ved politikammeret i Dallas i Texas, og har ry på seg for å være blant de beste innen etterforskning av barnemishandling. Dagbladet møtte ham på den første store nordiske konferansen om seksuelle overgrep mot barn som åpnet i Lørenskog onsdag.

Han mener telefonavlytting er høyst nødvendig for å komme videre i etterforskningen av barnemishandling.
- Barnet selv kommer aldri til politiet. Vi må bruke omveiene for finne ut hva som har skjedd. Ofte får vi andre til å ringe opp de mistenkte og stille de spørsmålene vi vil ha svar på. Slik avslører overgriperne seg selv, sier Walsh.

Stortinget skal i løpet av våren behandle Metodeutvalgets innstilling om nye etterforskningsmetoder i politiet, der telefonavlytting er et av de omstridte forslagene.

De sterkeste innvendingene mot telefonavlytting har kommet fra Advokatforeningen, som mener personvern og enkeltmenneskets integritet må veie tyngst.