- Avlytt overgripere

LØRENSKOG (Dagbladet): Norsk politi ønsker å kunne ta i bruk telefonavlytting av mistenkte overgripere, på samme måte som i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den amerikanske etterforskeren Bill Walsh får barnemishandlerne til å innrømme overgrep i telefonsamtaler - som tas opp på bånd.

Walsh arbeider som etterforsker ved politikammeret i Dallas i Texas, og har ry på seg for å være blant de beste innen etterforskning av barnemishandling. Dagbladet møtte ham på den første store nordiske konferansen om seksuelle overgrep mot barn som åpnet i Lørenskog onsdag.

Han mener telefonavlytting er høyst nødvendig for å komme videre i etterforskningen av barnemishandling. - Barnet selv kommer aldri til politiet. Vi må bruke omveiene for finne ut hva som har skjedd. Ofte får vi andre til å ringe opp de mistenkte og stille de spørsmålene vi vil ha svar på. Slik avslører overgriperne seg selv, sier Walsh.

Stortinget skal i løpet av våren behandle Metodeutvalgets innstilling om nye etterforskningsmetoder i politiet, der telefonavlytting er et av de omstridte forslagene.

De sterkeste innvendingene mot telefonavlytting har kommet fra Advokatforeningen, som mener personvern og enkeltmenneskets integritet må veie tyngst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer