Avlyttet at advokat fikk fjernet politiets vitne

Kjendisadvokat risikerer både fengsel og bevillingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2001 forsvarte kjendisadvokat Thor Bache-Wiig (39) en mann som var tiltalt for å ha solgt 1,8 kilo amfetamin, men politiets hovedvitne møtte aldri opp i retten.

Det førte til at den tiltalte mannen fikk lavere straff.

I dag møtte advokaten i retten som tiltalt i tingretten i Kristiansand. Strafferammen er inntil ti års fengsel for å ha motarbeidet rettsvesenet under særdeles skjeppende omstendigheter, melder TV 2 Nettavisen.

Politiet sitter på sterke beviser mot advokaten. De avlyttet en samtale der Bache-Wiig ba om at politiets vitne ikke møtte i retten. Politiet mener deres vitne ble truet til å ikke møte og ba derfor om at vitnet skulle arresteres.

Etter denne anmodningen ringte Bache-Wiig til et annet vitne i saken.

TV 2 Nettavisen refererer deler av samtalen:

«Ja, det er nettopp kommet en ny høyesterettsavgjørelse som gjør at vi kanskje kan forhindre å lese opp forklaringen til NN. Så det er best hvis han holder seg unna.»

«Men hold han unna i utgangspunktet, okei?»

I RETTEN I DAG:  Kjendisadvokat Thor Bache-Wiig er i Kristiansand tingrett tiltalt for å ha påvirka vitner i en straffesak fra 2001. Thor Bache Wiig har John Christian Elden (t.h.) som sin forsvarer. Her snakker advokat Elden med aktor Erik Erland Holmen. Foto: SCANPIX
I RETTEN I DAG: Kjendisadvokat Thor Bache-Wiig er i Kristiansand tingrett tiltalt for å ha påvirka vitner i en straffesak fra 2001. Thor Bache Wiig har John Christian Elden (t.h.) som sin forsvarer. Her snakker advokat Elden med aktor Erik Erland Holmen. Foto: SCANPIX Vis mer

«Men få han der, få NN av banen.»

Uskyldig

Ifølge VG har advokat Bache-Wiig hevdet sin uskyld, selv om han innrømmer at han opptrådte uprofesjonelt og uetisk.

I utgangspunketet var det advokatens klient som ble avlyttet, og politiet har sittet på bevisene siden 2001. Men en ny høyesterettsavgjørelse skal nå gjøre det mulig å bruke bevisene i retten.

Da rettssaken startet i Kristiansand i dag glemte tingrettsdommer Knut Otterbech i Kristiansand tingrett å spørre om Thor Bache-Wiig erkjente straffskyld, melder VG.