Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avlyttet fransk og tysk EU-delegasjon

Elektronisk avlyttingsutstyr er funnet på telefonlinjene som blir brukt av den tyske og franske delegasjonen ved EU-hovedkvarteret i Brüssel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-talsmann Dominique-George Marro sier at de har satt i gang full etterforskning, men at de foreløpig ikke har noen ide om hvem som kan stå bak avlyttingen.

I morgen starter EU-toppmøtet, og forrige uke holdt EUs utenriksministere møter i bygningen som er avlyttet.

Den franske avisa Le Figaro avslørte skandalen i sin onsdagsutgave, og hevder at mange av telefonlinjene var preparert for avlytting, men at avlyttingsutstyret bare var aktivert på de tyske og franske linjene. Avisa beskylder USA for å stå bak.

- Vi fant uregelmessigheter på telefonlinjene under en vanlig sikkerhetssjekk for et par dager siden, sier Marro til nyhetsbyrået AP.

Ifølge Marro var bare et fåtall av telefonlinjene i bygningen avlyttet, men han vil ikke bekrefte hvilke lands telefoner det dreier seg om. Likevel hevder Marro at det dreier seg om flere land enn Tyskland og Frankrike.

Avlyttingen ble oppdaget da belgisk politi gjennomførte en oppgradert sikkerhetssjekk før EU-toppmøtet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling