Avlyttet politiet og Jacko

I jakten på oppslag om Michael Jackson går journalister nye veier. Det nyeste er avlytting av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter har nemlig funnet skjulte trådløse mikrofoner gjemt på politistasjonen der popstjernen Michael Jackson ble avhørt i forrige uke. Politiet tror at det er mediefolk som har forsøkt å avlytte stasjonen.

Avlyttingsutstyret var skjult blant planter ved veggen til et pauserom i bygningen, og det kan tyde på at noen ønsket å lytte til praten politifolkene imellom. Jackson meldte seg selv for politiet i forrige uke, etter at han var blitt beskyldt for seksuelt misbruk av barn.

- Flere mikrofoner ble funnet i buskene utenfor sheriffens hovedkvarter i Santa Barbara fylke. Mikrofonene kan jo være gjenglemt ved et uhell, men vi betrakter det som svært usannsynlig, sa politikonstabel Chris Pappas mandag.

- Vi har våre mistanker om at noen i mediene har forsøkt å samle opplysninger ved å lytte til samtaler mellom politifolk. På den måten kunne man få tak i opplysninger som ikke ellers ville vært tilgjengelig, tilføyde Pappas.

Den 45 år gamle Michael Jackson har avvist alle anklager om at han har hatt sex med en 12 år gammel gutt. I 1993 betalte han mellom 25 og 40 millioner dollar (170 til 270 millioner kroner) til en annen gutt for å slippe at tilsvarende påstander ble prøvd for retten.

(NTB-AFP)