- Avlyttet unge voldtektsofre med spionutstyr

Barneadvokat i 50-åra tiltalt for menneskehandel, voldtekt og hallikvirksomhet.

ADVOKATBOLIG: De seksuelle overgrepene skal ha skjedd i den tidligere advokatens bolig i Oslo. Foto: Hennig Lillegård / Dagbladet
ADVOKATBOLIG: De seksuelle overgrepene skal ha skjedd i den tidligere advokatens bolig i Oslo. Foto: Hennig Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| En barne- og familieadvokat fra Oslo er nå tiltalt for voldtekt, menneskehandel, hallikvirksomhet og hemmelig avlytting i en sak der tre unge afrikanske kvinner ifølge politiet er ofrene.

- Kvinnene dette dreier seg om tok kontakt med politiet. Saken er i hovedsak basert på deres forklaringer, sier statsadvokat Berit Johannessen til Dagbladet.

Nekter for altMannen giftet seg med den ene kvinnen etter en måned, og framstiller sin omgang med alle tre gjennom 2007 som frivillige kjærlighetsforhold uten vold eller tvang.

- Han avviser de forhold som tiltalen bygger på, og erkjenner dermed ikke straffskyld for noe, sier tiltaltes forsvarer, advokat Øystein Storrvik.

Men påtalemyndigheten mener tiltalte hentet sårbare og fattige kvinner fra Afrika ved å love dem skolegang eller penger, før han tilbake i Norge blant annet utsatte dem for voldtekter med ukjente menn i leiligheten hans i Oslo.

Sex-annonserte«Når hun protesterte, lugget eller slo han henne eller truet med å «sende henne tilbake til [hjemlandet]» eller truet med å sende seksuelle bilder av henne til hennes familie», heter det om kona i tiltalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer