Global oppvarming:

Avmagret isbjørn forvillet seg til landsby

Skal ha reist 700 kilometer på et isflak.

MAGER: Denne isbjørnen inntok den russiske landsbyen Tilichiki tidligere denne uka. Foto: Alina Ukolova / AP / NTB Scanpix
MAGER: Denne isbjørnen inntok den russiske landsbyen Tilichiki tidligere denne uka. Foto: Alina Ukolova / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Innbyggerne i landsbyen Tilitsiki på Kamtsjatka-halvøya i Russland fikk seg en overraskelse av de sjeldne da en avmagret isbjørn vandret hvileløst rundt i gatene på leting etter mat - milevis fra sitt naturlige habitat.

Russiske medier, inkludert The Siberian Times, skrev onsdag at den unge isbjørn-hannen trolig har tatt seg fra Tsjukotka i nord til den lille landsbyen 700 kilometer unna på et isflak.

Vil ikke overleve

I begynnelsen skal bjørnen ha vært svært aktiv, men etter hvert virket den svakere, ifølge distriktsjef Svetlana Gubareva.

Ettersom han ikke så ut til å fange mat på egen hånd, har lokalbefolkningen prøvd å mate den med fisk, men han spiste ikke mye. Han skal ha holdt seg nede ved en bukt nær den lokale politistasjonen - et godt stykke unna bebyggelsen. Politiet holder vakt for å passe på at ingen nærmer seg.

Fotograf Alina Ukolova var blant dem som oppsøkte isbjørnen, for å ta bilder og videoer hun har lagt ut i sosiale medier.

Ekspertene mener sannsynligheten for at isbjørnen vil overleve dersom den forblir i området er liten. Lokale myndighetene er derfor i gang med å arrangere skyss nordover med helikopter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer