Avmagret isbjørn vandrer i russisk by

Er tydelig syk og avmagret.

SE TV: Isbjørnen har vandret rundt i den russiske byen Norilsk. Ingen vet foreløpig hvordan den har kommet seg dit. Video: AP Vis mer

En avmagret isbjørn har forvillet seg hundrevis av kilometer fra sitt naturlige habitat, og befinner seg nå i den russiske industribyen Norilsk, som ligger i den nordlige delen av Sibir.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er hunnisbjørnen tydelig svak og tilsynelatende syk, og lå tilsynelatende motløs på bakken i flere timer tirsdag i utkanten av byen.

SYK: Bjørnen skal være syk, og lå på bakken i flere timer tirsdag. Foto: Irina Yarinskaya / Reuters / NTB Scanpix
SYK: Bjørnen skal være syk, og lå på bakken i flere timer tirsdag. Foto: Irina Yarinskaya / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge lokale klimaeksperter er det første gang på 40 år at noen har sett en isbjørn i området.

Klimaendringene har fått massive konsekvenser for isbjørnenes leveområder de seinere åra, og tvunget mange til å jakte mat på land. Det er uklart hva som har brakt denne isbjørnen inn til byen, men det er ikke en utenkelig forklaring.

Spesielt i Russland har det den siste tida vært flere tilfeller av at isbjørner tar seg inn mot tettbygde strøk.

AND VS ISBJØRN: Flere tilskuere ble forskrekket da isbjørnen fikk uventet besøk i innhengningen sin. Video: ViralHog. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer

I februar ble det blant annet innført unntakstilstand på den sørlige delen av øya Novaya Zemlya i Nord-Russland, etter en «masseinvasjon» av isbjørner i boligstrøk. Over en to måneders periode hadde det blitt observert hele 52 isbjørner nær boligområder i den lille byen Belushya Guba.

SØPPEL: Her er isbjørnen på leting etter mat. Foto: Yuri Chvanov / Reuters / NTB Scanpix
SØPPEL: Her er isbjørnen på leting etter mat. Foto: Yuri Chvanov / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge WWF anslås det at bestanddelen av isbjørn globalt kan falle med 30 prosent innen 2050. Dette kan igjen påvirke bestandene av deres naturlige byttedyr, og de som får mat fra åtslene etter at isbjørnen har jaktet og spist seg mette.

Flere av byens innbyggere skal ha gått ut for å ta bilder av isbjørnen. Politiet skal imidlertid være på vakt for å passe på at de ikke går for nære.

Ifølge The Guardian er det ventet at statlige eksperter skal ankomme Norilsk onsdag for å vurdere isbjørnens tilstand og hva de skal gjøre med den.

DREPTE HUND: Videoen av en isbjørn som på tilsynelatende, kjærlig vis koser med en trekkhund gikk viralt. Nå har den mørke siden av den kanadiske historien kommet fram. Video: YouTube/David de Meulles via Storyful Vis mer