Avsatt børsdirektør har fallskjerm

Kjell Frønsdal får 18 måneders etterlønn for å ha blitt sparket fra Børsen med øyeblikkelig virkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styreformann Ole Lund i Oslo Børs diskuterte børdirektørens jobb i dag. Samtalen endte med at avsettelse. En hovedgrunn til at Frønsdal går av knappe to år før åremålsperioden hans er over, er kritikken mot hans lederstil. Ledelsen ved Oslo Børs har blitt sterkt kritisert for ikke å ha gjort noe for å bedre Børsens tillit og komme til bunns i påstander om innsidehandel.

Avviser

Men Lund avviser at det er det som er selve årsaken til Frønsdals avgang.

- Så lenge jeg har vært styreformann har det med jevne mellomrom blitt reist kritikk mot Børsen. Det er like mye styrets ansvar å forholde seg til kritikken, sier Lund til NTB.

Ifølge Lund har ikke styret vurdert sin egen stilling. Børsens høyeste organ, Børsrådet, må nå ta stilling til om styret har tillit .

Ikke tillit

Børsdirektøren uttalte tidlig i sommer at han ville gi seg selv ett år for å bedre forholdene ved Børsen. Det fikk han ikke.

Ole Lund sier til NTB at en ny børsdirektør skal være på plass i løpet av høsten. Et hodejegerfirma skal være med i jakten på en ny direktør. I mellomtida er Tor G. Birkeland (46) konstituert som børsdirektør. Han er utdannet jurist og har arbeidet i Oslo Børs de siste fire årene.