Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avskiltet flått-lege har hyret Lippestad, saksøker staten

Luneng vil ha igjen autorisasjonen.

MISTET AUTORISASJONEN: Rolf Luneng drev Norsk Borreliose Senter i Oslo. Arkivfoto: Espen Røst / Dagbladet
MISTET AUTORISASJONEN: Rolf Luneng drev Norsk Borreliose Senter i Oslo. Arkivfoto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rolf Luneng, tidligere sjef ved Norsk Borreliose Senter, har engasjert advokat Geir Lippestad, og planlegger å saksøke staten i et forsøk på å få tilbake legeautoriasjonen. Det bekrefter Lippestad overfor Dagbladet.

- Vi skal gå gjennom saksbehandlingen, og se om den har vært så bra som den bør være. Vi kommer til å ta saken for retten, sier Lippestad.

I retten igjen Norsk Borreliose Senter la ned driften i fjor, fordi Statens helsetilsyn i september i fjor fratok senterets leder Rolf Luneng legeautorisasjonen.

Den kjente advokaten sier stevningen ikke er helt klar, og at han derfor ikke kan kommentere detaljer i det,

- Vi holder på med å nøste i dette, og skal se på alle sider av saken. Luneng ønsker å prøve saken for domstolen, og det har vi sagt at vi er villig til å gjøre, sier Lippestad, som selv kommer til å prosedere saken i retten.

Han har ikke vært mye i retten siden saken mot Anders Behring Breivik, men i stedet jobbet mest med arbeidsrett og fast eiendoms rettsforhold, samt blant annet holdt en rekke foredrag.

- Jeg vil nok få flere saker i retten framover, sier Lippestad.

- Prinsipelle spørsmål Advokaten mener denne saken er viktig.

- Det er en viktig sak for pasientene det gjelder, og det er noen prinsipielle spørsmål her. Det er mange leger opp gjennom tidene som ikke har fulgt de til enhver tid gjeldende retningslinjene, hvis de har ment at en behandling har vært nødvendig for pasientene, sier Lippestad.

Luneng ble fratatt retten til å drive som lege fordi han har trosset tidligere advarsler om å bruke for store mengder antibiotika. Her er hele begrunnelsen for vedtaket mot den omstridte flåttlegen.

Kritiske Helsemyndighetene har vært sterkt kritiske til hans behandlingsmetoder med høyere bruk en antibiotika enn det som skal være bra for kroppens immunforsvar, men han har av mange blitt lovprist for sin behandling. Villmarksmannen Lars Monsen er blant pasientene som har takket Luneng for behandlingen.

Luneng kommenterer vedtaket slik på senterets nettsider da det ble lagt ned:

- Vedtaket er ikke bare en tilbaketrekking av min autorisasjon, det er i like stor grad en fradømmelse av pasientens rett til og behov for medisinsk behandling og mulighetene til å bli friske, skrev Luneng.

ADVOKAT: Geir Lippestad. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ADVOKAT: Geir Lippestad. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media