+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Avskiltingen kostet politiet svindyrt

I over et år kjørte Francis rundt i den avdøde bestemoras bil. Da politiet avskiltet den, kostet det dem tre ganger verdien.

FIRE MÅNEDER: Etter fire måneder uten skilter, stående på en parkeringsplass på Nardo i Trondheim, var bilens batteri flatt. Da Munkvold fikk tilbake skiltene sine, måtte de bestille bergingsbil og få ladet opp batteriene igjen. Foto: Privat
FIRE MÅNEDER: Etter fire måneder uten skilter, stående på en parkeringsplass på Nardo i Trondheim, var bilens batteri flatt. Da Munkvold fikk tilbake skiltene sine, måtte de bestille bergingsbil og få ladet opp batteriene igjen. Foto: PrivatVis mer

Etter over et halvt år med regel- og pengekrangel med både politi og Statens vegvesen i Trøndelag, har Francis Johannes Lunde Munkvold og familien endelig kommet til bunns i en sak som har plaget både menigmann og jurist som en mare.

Det var i august i fjor han kjørte rundt i en gammel bil etter en avdød farmor som da hadde vært død i over et år. Da 21-åringen parkerte kom en politimann og banket på ruta hans og avskiltet bilen på stedet.

Årsaken: Bilen var registrert på den døde farmora. Samtidig var hans far fullmektig og solidarisk og økonomisk ansvarlig for dødsboet. Hva var hjemmelen for avskiltingen? spurte den unge sjåføren seg.

10 000 kroner

Da begynte den virkelige kjeklingen med offentlige etater.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.