Xi Jinping i Russland:

Avskjedsord vekker oppsikt

Xi Jinping hinter til et tett videre samarbeid med Vladimir Putin.

AVSKJED: Vladimir Putin og Xi Jinping avbildet under Xi statsbesøk. Foto: Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/NTB.
AVSKJED: Vladimir Putin og Xi Jinping avbildet under Xi statsbesøk. Foto: Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kinas øverste leder Xi Jinping, ankom Moskva mandag, hvor han tilbrakte de neste to dagene.

Xi dro til Russland for å møte landets president, Vladimir Putin, for å snakke om videre økonomisk samarbeid, og Kinas tolvpunktsplan for å stanse krigen i Ukraina.

Putin og Xi har møttes mange ganger opp gjennom åra, og under dette besøket omtalte lederne hverandre som «kjære venner». Tirsdag hyllet Xi samarbeidet mellom de to landene.

- Omfanget av samarbeidet mellom Kina og Russland fortsetter å vokse, og vi kan se de tidlige fruktene, sa Xi til Putin under møtet.

- Oss to

Det kinesiske statsbesøket til Russland har vekket enormt med oppmerksomhet. Xi reiste hjem onsdag morgen norsk tid, og flere har pekt på avskjeden mellom lederne.

Like før Xis avreise står Putin og Xi sammen, og smiler høflig til hverandre, ifølge Reuters.

- Akkurat nå skjer det forandringer som vi ikke har sett på 100 år, sier Xi til Putin.

Det er en setning Xi har brukt flere ganger før, blant annet tidligere i år under samtaler med presidenten i Belarus, Aleksandr Lukasjenko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer