Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avskjedssang for ABBAs pappa

EXPRESSEN/DAGBLADET (Stockholm): Stikkan Andersson fikk sin siste forestilling i går: Tre av ABBA-medlemmene og en rekke svenske artistvenner tok et varmt farvel da musikklegenden ble begravd i Stockholm i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Stikkan som oppdaget og sto bak en av popverdens desidert største suksesser, ABBA. Fra gjennombruddet med «Waterloo» i Grand Prix i 1974 fram til høsten 1982, da bandet sprakk, var Stikkan med.

I går viste Björn Ulveus, Benny Andersson og Annifrid Lyngstad mannen som styrte deres eventyrlige suksess den siste ære.

Agnetha Fältskog uteble - ikke engang ved begravelsen til bandets «pappa» kunne supergruppen gjenforenes - men ved kisten lå en hilsen fra henne med ordene «Takk og farvel».

300 venner

Den svenske musikkprofilen døde av et hjerteinfarkt 12.september, 66 år gammel, i sitt hjem. Men først i går ble Stikkan ført til graven fra St. Jakobs kirke, midt i Stockholm sentrum.

Det var en lys og fin begravelse med 300 venner av den allsidige mannen til stede, mange av dem artister som har fått Stikkans hjelp på vei til toppen.

Barbro «Lill-Babs» Svensson, Siw Malmquist, Lisa Nilsson, Eva Dahlgren, Svante Thuresson og Tommy Körberg var til stede i kirken. Andre, som det svenske kongeparet, hadde sendt personlige hilsner til begravelsen.

Ingen ABBA-musikk

Familien selv hadde valgt musikken til begravelsen, blant annet Stikkan Andersons favorittmelodi, «Stardust»

Lisa Nilsson sang den vakre «Gröna små äpplen», kvartetten Lill-Babs, Lasse Lönndahl, Svante Thuresson, Ann-Louise Hansson og Siw Malmkvist sang «Vackra sagor är så korta» - begge melodiene med tekster av Stikkan Anderson.

Men ingen at ABBA-låtene var å høre i kirken:

- Tenk hvor mange melodier som kunne ha vært framført her i dag, det hadde vært vanskelig å velge. Men seremonien var fin, varm og lys. Akkurat som Stikkan selv hadde villet ha det, sa Lill-Babs.

Hun traff Stikkan for første gang på 50-tallet og var en av hans beste venner i svensk musikkliv.

Hele Norges coronakart